Рециклираните спирачни апарати

Спирачният апарат превръща хидравличното налягане в силата на притискане на спирачните накладки към спирачния диск.

Най-честа конструкция: Плаващ рамков спирачен апарат

Спирачният апарат преобразува хидравличното налягане и с това създава силата на притискане на спирачните накладки към дисковете. Използват се неподвижен спирачен апарат, плаващ спирачен апарат и най-често плаващ рамков спирачен апарат. В един подвижно монтиран корпус буталото натиска вътрешната накладка директно върху диска. Създадената реакционна сила премества корпуса и натиска индиректно също и външната накладка върху диска (виж също фигурата на стр. 12). На задния мост най-често се прилага Плаващ рамков спирачен апарат с вградена ръчна спирачка.

Спирачен апарат с вградена ръчна спирачка

1 – Задвижване на ръчната спирачка
2 – Корпус на спирачния апарат от алуминий
3 – Регулиращ блок за задвижване на ръчната спирачка
4 – Бутало
5 – Бутално уплътнение
6 – Противопрахов маншет

Zero-Offset: Бъдещето на дисковата спирачка

В първоначалното вграждане се използват и спирачни апарати от серията ZOH (Zero Offset Harmonized). Така се удължава не само животът на спирачката, но се подобрява и потискането на вибрациите и се намалява шумът.

съвременният ремонт на спирачките

Експлоатационната продължителност на важни части и компоненти се повишава значително от прогресивното развитие на техниката. По-големи ремонти са необходими при по-старите автомобили. Именно тогава собствениците на превозни средства обръщат внимание на финансово изгодна и висококачествена алтернатива чрез смяна с нови части. Идеалното решение: смяна на спирачните апарати

Смяна на спирачните апарати при всяка необходимост

Автомобилите непрекъснато остаряват. Освен това се увеличава използването на дискови спирачки на задния мост. Така потребността от смяна на спирачните апарати ще продължи да се увеличава през следващите години. Цялата програма за рециклиране обхваща 750 типа с покритие на около 90 % от пазара.

Професионално обработени и с качество като нови

Оригиналното рециклиране гарантира първокласно качество: след демонтаж и почистване на отделните компоненти всички износващи се части се сменят изцяло. Комплексен функционален тест гарантира безупречна функционалност. При това се използват същите системи за осигуряване на качеството, изпитвателни стендове и контролни стойности както при първоначалното вграждане. Освен това важат същите гаранционни условия като за нови стоки.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s